Γεύματα
Οι Έλληνες Σεφ, ανέκαθεν αρωμάτιζαν τα ελαιόλαδα που τα χρησιμοποιούσαν ως καρυκεύματα σε κάθε είδους πιάτα. Το αρωματισμένο με Μαστίχα…
Αποτελεί ένα χορταστικό πρώτο πιάτο ή συνοδευτικό για κρέατα, πουλερικά και ψάρια. Μπορεί επίσης να έχει διττό ρόλο και ως…
Το μαριναρισμένο ψάρι είναι και παραδοσιακό και μοντέρνο ελληνικό πιάτο. Όλα τα είδη ψαριών μαρινάρονται, ιδίως τα τρυφερά, λευκόσαρκα ψάρια.…
Ο τραχανάς είναι ένα πλούσιο πολύ γευστικό παραδοσιακό ελληνικό ζυμαρικό. Έχει ως γνωστόν μια «γλυκιά» και μια «ξινή» εκδοχή. Ο…
Το κουνέλι, το οποίο είναι ντελικάτο και άπαχο, ταιριάζει εξαιρετικά με την απαλή αρωματική υφή της Μαστίχας Χίου. Το μπαχαρικό…
Το κατά τα άλλα χορταστικό, χωριάτικο σιγοψημένο κουνέλι, ιδανικό για ένα φθινοπωρινό γεύμα, επωφελείται από τη ντελικάτη γεύση της Μαστίχας…
Τα σαλιγκάρια συνιστούν πολύ δημοφιλές συστατικό στην ελληνική μαγειρική, ιδιαίτερα στην κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου. Το κριθαράκι συνδυάζεται συνήθως με…
  Η συνταγή αυτή αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή του κλασικού τηγανητού τυριού, σαγανάκι. Στην παρούσα συνταγή, χρησιμοποιείται μανούρι που είναι…
Αυτό συνιστά τέλειο πρώτο πιάτο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά με μίγμα οποιωνδήποτε άλλων έντονων, απαλών, άσπρων τυριών, προσέχοντας όμως…
Μπορούμε να γαρνίρουμε αυτή την απολαυστική πολύχρωμη σαλάτα με μερικούς κρυστάλλους Μαστίχας Χίου. Αποτελεί ένα εκπληκτικό πρώτο πιάτο, καθ’ όλη…
Η διακριτική ποιότητα της Μαστίχας Χίου που θυμίζει πεύκο, ταιριάζει πολύ ωραία με την «τραγανή» γεύση του λευκού κρασιού στις…
Οι μπακαλιαροκεφτέδες, ένα από τα καθιερωμένα πιάτα των καταλόγων στις ελληνικές ταβέρνες για δεκαετίες, εάν όχι και από πιο παλιά,…
Δροσερά λαχανικά με λευκούς βολβούς, όπως είναι το μάραθο και το πράσο, ταιριάζουν τέλεια με τη Μαστίχα Χίου. Το πιάτο…
Στην παρούσα συνταγή απεικονίζεται τέλεια η πολλαπλή χρησιμότητα -σαν χαμαιλέων- της Μαστίχας Χίου. Την είδαμε να συνδυάζεται με εκλεπτυσμένα λευκά…