Κουνέλι Σιγοψημένο (Μπραιζέ) με Λιαστές Ντομάτες και Μαστίχα Χίου

Κουνέλι Σιγοψημένο (Μπραιζέ) με Λιαστές Ντομάτες και Μαστίχα Χίου

Το κουνέλι, το οποίο είναι ντελικάτο και άπαχο, ταιριάζει εξαιρετικά με την απαλή αρωματική υφή της Μαστίχας Χίου. Το μπαχαρικό συγχωνεύεται απόλυτα με τη σάλτσα ντομάτας.

 

1. Αλατοπιπερώνουμε το αλεύρι και το κουνέλι. Πασπαλίζουμε τα κομμ άτια του κουνελιού με λίγο αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια.

2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κουνέλι στο λάδι. Ρίχνουμε το κρασί και ανεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια-υψηλή για να αρχίσει να βράζει το κρασί. Κατεβάζουμε την φωτιά, προσθέτουμε τις φρέσκιες και τις λιαστές ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά ή μέχρις ότου να γίνει το κουνέλι τόσο τρυφερό, σαν να πέφτει σχεδόν από το κόκαλο. Περίπου 10 λεπτά προτού βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη Μαστίχα Χίου. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη  διάρκεια του μαγειρέματος, για να διατηρείται η σάλτσα υγρή. Βγάζουμε το κουνέλι από την κατσαρόλα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το σερβίρουμε.