Γλυκά
Ο ασυνήθιστος αυτός συνδυασμός συστατικών, λειτουργεί και ως ορεκτικό και ως επιδόρπιο.   1. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμ ύδια στο ελαιόλαδο,…
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC (375ºF). Ετοιμάζουμε τη βάση: Λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Τη…
Το πιάτο αυτό από κάθε άποψη, αποτελεί μία παραλλαγή της παραδοσιακής Ιταλικής πανακότας. Η Μαστίχα Χίου είναι αυτή που κάνει…
1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη σκόνη Μαστίχας Χίου σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε…
Η πρωταρχική θέση της Μαστίχας στην ελληνική κουζίνα, ήταν παραδοσιακά στηνζαχαροπλαστική, ιδιαίτερα σε παγωτά (καϊμάκι), σε ψωμιά και σε μπισκότα.…
Οι πίτες με κρέμα και αβγά τύπου γαλακομπούρεκο που φτιάχνονται με γάλα και σιμιγδάλι, αποτελούν παραδοσιακά γλυκά σε όλη την…
Η Μαστίχα Χίου χρησιμοποιούταν παραδοσιακά σε ψωμιά, παγωτά, και σε νησιώτικα τσιζκέικ, δηλαδή μικρά κομμάτια φίνων γλυκών με φρέσκο τυρί…