Μους Τυριού με Βασιλικό, Γλυκιά Ντομάτα και Άρωμα Μαστίχας Χίου

Μους Τυριού με Βασιλικό, Γλυκιά Ντομάτα και Άρωμα Μαστίχας Χίου

Αυτό συνιστά τέλειο πρώτο πιάτο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά με μίγμα οποιωνδήποτε άλλων έντονων, απαλών, άσπρων τυριών, προσέχοντας όμως να τα στραγγίξετε πρώτα εάν έχουν υγρά. Αντί να χρησιμοποιήσετε το γλυκό κουταλιού ντομάτα, δοκιμάστε άλλες μαρμελάδες ή ακόμα και τσάτνεϋ.

  1. Τρίβουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το ανθότυρο, τη μυζήθρα και τη Μαστίχα Χίου, σε έναν πολυκόφτη. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε σε οχτώ τσέρκια 8-9 εκ., τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες για να πήξουν.
  2. Ζεματίζουμε τα φύλλα του βασιλικού για δέκα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, τα απομακρύνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε ελαφρά. Τα χτυπάμε με το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη. Περνάμε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βγάζουμε τα μους τυριών από τα τσέρκια ή τα σερβίρουμε κατευθείαν με αυτά, γαρνίροντάς τα με μισή κουταλιά γλυκό του κουταλιού ντομάτας και περιχύνοντας με λίγο έλαιο βασιλικού.