Σεμιφρέντο Μαστίχας Χίου

Σεμιφρέντο Μαστίχας Χίου

Η πρωταρχική θέση της Μαστίχας στην ελληνική κουζίνα, ήταν παραδοσιακά στηνζαχαροπλαστική, ιδιαίτερα σε παγωτά (καϊμάκι), σε ψωμιά και σε μπισκότα. Μετά το ρόλο της ως αρωματικό και ενισχυτικό υφής στο παγωτό, στην παρούσα συνταγή χρησιμοποιείται για να αρωματίσει ένα γευστικότατο σεμιφρέντο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με λίγες σταγόνες μέλι ή μία μικρή ποσότητα διαφόρων γλυκών του κουταλιού.

1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για να μαλακώσει.

2. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη σκόνη Μαστίχας Χίου και το βγάζουμε από τη φωτιά μόλις το γάλα αρχίζει να βράζει. Λιώνουμε τη ζελατίνα στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

3. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν κρεμώδη και να αφρίσουν. Ρίχνουμε το γάλα πολύ αργά στο μίγμα των αβγών ενώ δουλεύει το μίξερ στην μέγιστη ταχύτητα. Βάζουμε το μπολ μέσα σε παγωμένο νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει πολύ αφρώδες. 

4. Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να αρχίζει να πήζει και την ρίχνουμε με προσοχή και ελαφριές κινήσεις μέσα στο μίγμα με τα αβγά και το γάλα. Ρίχνουμε κατόπιν το μίγμα σε ένα μπολ ή σε μία μακρόστενη φόρμα για ψωμί, στην οποία έχουμε απλώσει πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε να παγώσει.

5. Σερβίρουμε το σεμιφρέντο σκέτο ή μαζί με γλυκό του κουταλιού καρύδι.