Κέικ με Πικρή Σοκολάτα και Μαστίχα Χίου

Κέικ με Πικρή Σοκολάτα και Μαστίχα Χίου

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC (375ºF). Ετοιμάζουμε τη βάση: Λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε δυνατά τους κρόκους των αβγών με σύρμα.

2. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ (με τα χτυπητήρια για μαρέγκα) χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε κατόπιν την μαρέγκα στο μίγμα της σοκολάτας λίγο-λίγο, ανακατεύοντας κάθε φορά ελαφρά από κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε με τον ίδιο τρόπο και το αλεύρι. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα λεπτό ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Το μίγμα θα πρέπει να έχει πάχος 1 εκ. Το ψήνουμε για 15 λεπτά ή έως ότου στερεοποιηθεί. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

3. Λιώνουμε τη σοκολάτα για τη γέμιση σε μπεν μαρί. Σε μία ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα, βάζουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά, το νερό, η ζάχαρη, η γλυκόζη και η Μαστίχα Χίου. Βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα στην λιωμένη σοκολάτα. Αναμιγνύουμε και την κρέμα γάλακτος.

4. Έχουμε έτοιμα 4-6 τσέρκια στρογγυλά. Κόβουμε τη βάση του μπισκότου σύμφωνα με το μέγεθος και το σχήμα που έχουν τα τσέρκια. Βάζουμε τα τσέρκια σε ένα μεγάλο λεπτό ταψί και βάζουμε στον πάτο καθενός, την βάση μπισκότου προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια. Γεμίζουμε με το μίγμα της σοκολάτας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.

5. Όταν τα κεκάκια είναι έτοιμα, φτιάχνουμε το γλάσο: Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το γλάσο λίγο να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω από τα παγωμένα κεκάκια. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί και το γλάσο. Σερβίρουμε.