Δελτία Τύπου
Δελτία Τύπου

Προκήρυξη για Τεχνικό Ασφαλείας

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προκηρύσσει μία (1) θέση εξωτερικού συνεργάτη παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας διάρκειας δύο (2) ετών. Η θέση αφορά συγκεκριμένα στα εξής: 1.Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας στο Εργοστάσιο Μαστίχας (κατ. Β) με 25 εργαζόμενους. 2.Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας στο Εργοστάσιο Τσίκλας (κατ. Β) με 12 εργαζόμενους. 3. Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας…

Αναδάσωση στην μνήμη συναδέλφου

                                                                    Οι εργαζόμενοι της Ε.Μ.Χ. θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη αλλά και την συνεισφορά του αγαπημένου συναδέλφου…

Δελτίο τύπου - έναρξη δρομολογίων από λιμένα Μεστών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα της ακτοπλοϊκής εταιρείας “HELLENICSEAWAYS”, να δρομολογηθεί το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» στη γραμμή Πειραιάς - Μεστά Χίου – Μυτιλήνη - Λήμνος- Θεσσαλονίκη. Η απόφαση αυτή θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική και…

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Η ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, ώρα 13.00, Ξενοδοχείο Electra Palace, Νικοδήμου 18, Πλάκα Με αφορμή την αναγνώριση της μαστίχας Χίου ως φυσικό φάρμακο στην ΕΕ από το European Medicine Agency  η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015…

Σχολιασμός δημοσιευμάτων

Με αφορμή τα σχόλια που έχουν διατυπωθεί από επώνυμους και ανώνυμους επιστολογράφους στο Διαδίκτυο σχετικά με την απόφαση της ΓΣ της ΕΜΧ (ανωτάτου της οργάνου ) να μεταβιβάσει έναντι αμοιβής στη θυγατρική της εταιρεία το οικόπεδο της στην Καλλιμασιά επί του οποίου έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο της η MENTITERRA επισημαίνουμε…

Η Μαστιχα στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα την εγγραφή της καλλιέργειας της Μαστίχας στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην συνάντηση συμμετείχαν o Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κος Ευθύμης Μονίαρος, ο Γενικός Διευθυντής κος Δημήτρης Κουντουριάδης καθώς και…

Μαστίχα Χίου στο Σάκχαρο και Χοληστερίνη

Η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χίου σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, διενεργούν ερευνητικό πρωτόκολλο για την επίδραση της μαστίχας στις τιμές χοληστερίνης και σακχάρου. Για το λόγο αυτό αναζητούνται εθελοντές άνω των 30 ετών, με τιμές σακχάρου αίματος 101-126mg/dl και παράλληλες τιμές χοληστερίνης >200mg/dl οι οποίοι ΔΕΝ…

Άρθρο της Le Monde για την μαστίχα

Στο ελληνικό νησί της Χίου, ο τοπικός πολιτισμός απέναντι στο μαζικό τουρισμό. Ο Νίκος, ακουμπώντας στον κορμό του δέντρου, χαράζει το φλοιό του με μία γρήγορη κίνηση. Στα 40 του χρόνια Καθηγητής του Τεχνικού Λυκείου μαθαίνει ξανά, με την βοήθεια των γερόντων του χωριού της Κώμης, στο ελληνικό νησί της Χίου, τη διαδικασία καλλιέργειας…